کتاب نیمرخ شهرهای کردنشین (بخش نخست) تدوین هوشمند علیزاده،عضو گروه پژوهشی تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی، و کسری آشوری به عنوان کتاب برتر سال در دانشگاه کردستان برگزیده شد. این کتاب برگرفته از مفهوم نیمرخ شهر (City Profile) از نشریه بین المللی  Cities است که با طرح موضوع مفهوم شهر کُردی، در یازده فصل به بررسی مهمترین شهرهای کُردنشین کشور پرداخته است و در هر فصل وضعیت تاریخی، جمعیتی، اقتصادی، تحول فضای شهری، چالشهای توسعه شهری و چشم انداز آنها بررسی شده است.
با توجه به رویکر غالب مفهوم نیمرخ شهر (City Profile) برگرفته از نشریه بین المللی Cities، ساختار محتوایی نیمرخ شهرهای کُردنشین (بخش اول) برنامهریزی و در یازده فصل با پوشش شهرهای کرمانشاه (
کیومرث ایراندوست، هوشمند علیزاده، کسری آشوری)، سنندج (هوشمند علیزاده، کیومرث حبیبی، کسری آشوری)، ایلام (محمد ملکی، میلاد دوستوندی)، سقز (طاهر پریزادی، عاطفه احمدی، ناصح ولی‌پور)، مریوان (اکبر محمدی)، بانه  (جمشید مولودی، علی اسعدی)، بوکان (خدر فرجی‌راد)، بیجار (مهدی رازپور) و مهاباد (اصغر عابدینی، معین ابام، سیامک حیدری) تدوین شده است. در هرکدام از فصل های کتاب به فراخور علاقه و دستاوردهای تحقیقی نویسنده یا نویسندگان بر شهر مورد مطالعه و میزان دسترسی به آمار و اطلاعات، سعی شده که ویژگی های جغرافیایی، تاریخ شهر، دگرگونی های جمعیتی، اقتصاد شهر، توسعه و تحول فضایی شهر، چالش های شهری (سیاست های جاری و مدیریت شهری) و در نهایت چشم انداز توسعه شهر مورد بررسی قرار گیرد. هدف بنیادی این کتاب تاکید بر اهمیت مفهوم شهرهای کُردنشین در مطالعات شهری و ایجاد رغبت بیشتر در این زمینه و ارایه اطلاعات به روز از شهرهای مورد مطالعه برای دانشجویان، پژوهشگران و مدیریت شهری است.
کتاب مذکور حاصل طرح پژوهشی پژوهشکده کردستان شناسی است.
در آینده ای نزدیک، بخش دوم این کتاب به منظور پوشش سایر شهرهای کُردنشین برنامهریزی خواهد شد و امید است با چاپ آن بتوان دایره المعارفی از نیمرخ شهرهای کُردنشین کشور را شکل داد.