دبیران اجرایی پژوهشکده: 

آقای دکتر مسعود بیننده

(m.binandeh@uok.ac.ir)

خانم دکتر سمیه قربانی

(h.qurbani@gmail.com) 

فراخوان همکاری ویراستاران  طرح تألیف مجموعه بزرگ "کۆنووسی کوردستان‌ناسی" پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان


کۆنووس:
"کۆنووس کردستان‌شناسی" عنوان کلان طرح تحقیقاتی پژوهشکده کردستان‌شناسی است که به منظور هدایت طرح‌ها و آثار، تقویت بنیاد بینارشته‌ای در مطالعات کردی نیز جهت تقویت کیفی و کمی آثار و منابع علمی و آموزشی با استفاده از توان جمعی صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف مطالعات کردی در دستور کار پژوهشکده قرار گرفته است. این طرح بزرگ تحقیقی بر آن است تا در ضمن بسترسازی مناسب و ایجاد فضای رقابتی آکادمیک و برابر با تمرکز بر موضوع‌های پر اهمیت تحقیقی و با تکیه بر تجربه و اعتبار ویراستاران، زنجیره‌ای از "کۆنووس‌"های معتبر خود را به زبان‌های مختلف منتشر نموده و در سطح جهانی عرض‌اندام نماید.
اساس این طرح بزرگ و بنیادین بر نقش فعال ویراستاران استوار است. ویراستاران ضمن طراحی و توضیح طرح پیشنهادی خود، گروه نویسندگان را معرفی و راهبری می نمایند. گروه نویسندگان شامل دست کم 20 و حداکثر 35 نفر از محققان کارآزموده است. ویراستاران به صورت متناوب و منظم گزارش روند اجرایی طرح تحقیقی خود را به سرویراستار و شورای عالی مشاوران پروژه تقدیم می نمایند.
پیشنهاد تألیف هر کونووس توسط یک یا چند ویراستار به عنوان مسئول/مسئولان راهبری طرح آماده می‌شود. ویراستاران می‌بایست در طرح پیشنهادی خود در ضمن طرح پیش‌زمینه تحقیقی موضوع، اهمیت و روش انجام کار، جزئیات و فهرست عناوین و مدخل‌های اثر تحقیقی خود به همراه نام و نشان نویسندگان احتمالی را -که در اینجا گروه نویسندگان خوانده می‌شود- به صورت دقیق اعلام نمایند.

معیارها:
شورای عالی پژوهشکده کردستان‌شناسی طرح‌های پیشنهادی را بر اساس چهار شاخص بنیادین بررسی می‌نماید:
1.    چشم انداز جامع طرح؛ 
طرح پیشنهادی می‌بایست درکی روشن از وضعیت مدخل‌ها، نویسندگان و اهمیت هر یک از آنها در رابطه با عنوان طرح پیشنهادی به دست بدهد به طوری که برای اعضای کمیته انتخاب ویراستاران، داوران و مؤلفان احتمالی به سادگی قابل فهم باشد. طرح بایستی دربردارنده نقاط قوت و ضعف، دشواری‌ها و راهکارهای طرح در حوزه مطالعاتی خود باشد.
2.    نمایش گستردگی و توازن در حوزه مطالعاتی؛
ضروری است که طرح و ویراستاران آن، گستردگی و توزان حوزه‌ها و روش‌ها را بر اساس نگاهی گسترده و بینارشته‌ای در مطالعات کردی به نمایش بگذارند. ویراستاران باید بتوانند به صورت روشن، گستردگی موضوع را با تکیه بر کرسی‌ها و تخصص‌های علمی موجود، نیاز روز آکادمیای کردی توضیح دهند. شورای عالی انتظار دارد طرح‌ها بر اساس روش‌شناسی‌های مورد قبول کافه محققان نوشته شده باشد و شواهد پلورالیزم، تحقیق بینارشته‌ای، بهره‌گیری از روش‌های متفاوت دیگر صاحب نظران در طرح مشاهده گردد. با عنایت به گستردگی مطالعات کردی و پراکندگی جغرافیایی، اولویت با طرح گروه نویسندگانی است که ترکیب اعضای آن بین‌المللی باشد.
3.    تجربه ویراستاری و اجرایی؛
اعضای گروه نویسندگان می‌بایست با بالاترین استانداردهای ارزیابی علمی و انتشارات (مؤلف مقاله در مجلات علمی یا کتاب)آشنا باشند. ویراستار طرح می‌بایست تجربه اجرایی و مهارت کافی برای مدیریت، ساماندهی و ارتباط مناسب داشته باشد.
4.    برنامه‌ریزی و ساماندهی مؤثر؛
طرح پیشنهادی بایستی دربردارنده‌ی یک برنامه‌ریزی مشخص و منطقی باشد به صورتی که نقش هر یک از اعضای گروه نویسندگان در ارتباط با دیگر اعضا از منظر زمانی و اجرایی معین شده باشد. طرح می‌تواند هزینه‌های جانبی به جز حق‌التحریر نویسندگان را به صورت مشخص اعلام نماید. پژوهشکده کردستان شناسی به هر یک از ویراستاران و نویسندگان مدخل‌ها حق‌الزحمه‌ ریالی پرداخت می‌نماید.

مدارک مورد نیاز:
ویراستاران می بایست به همراه طرح های پیشنهادی خود خلاصه بیوگرافی و رزومه کامل خود و همه اعضای گروه نویسندگان را ضمیمه نماید.
روند انتخاب:
"شورای عالی" که توسط بهروز چمنآرا، رئیس پژوهشکده کردستان شناسی (b.chamanara@uok.ac.ir) مدیریت می‌شود مشتمل است بر ترکیبی از اعضای حقوقی و حقیقی که عبارتند از: دکتر حسین دانشمهر، پژوهشکده کردستان شناسی (h.daneshmehr@uok.ac.ir)، دکتر کیوان بلند‌همتان، پژوهشکده کردستان شناسی (k.bolandhematan@uok.ac.ir)، دکتر زانیار نقشبندی، پژوهشکده کردستان شناسی (z.naghshbandi@uok.ac.ir)، دکتر شهرام کبودوندپور، پژوهشکده کردستان شناسی (kaboudvandpour@uok.ac.ir)، دکتر غلامحسین کریمی‌دوستان، دانشگاه تهران (gh5karimi@ut.ac.ir)، دکتر آمر طاهر احمد، دانشگاه سوربن ()، دکتر جعفر شیخ الاسلامی، دانشگاه کارلتون ()، دکتر نهرو زاگرس، دانشگاه سوران ().
داوطلبان در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانند به دبیران اجرایی پژوهشکده آقای دکتر مسعود بیننده (m.binandeh@uok.ac.ir)و خانم دکتر سمیه قربانی (h.qurbani@gmail.com) مراجعه نمایند.
لطفاً طرح‌های پیشنهادی خود را به صورت الکترونیک به آقای دکتر بهروز چمن آرا (b.chamanara@uok.ac.ir) ارسال نمایید.

آخرین مهلت ارسال: 
آخرین مهلت ارسال طرح‌های پیشنهادی روز یکم ژانویه 2020 است و به پیشنهادهای پس از این تاریخ پاسخی داده نخواهد شد.