دکتر بختیار سجادی

عضو گروه پژوهشی زبان‌شناسی و ادبیات کردی پژوهشکده کردستان شناسی

جایزە سالانە عبدالخالق معروف برای پژوهشگر برتر بە زبان کردی در فستیوال  بین‌المللی گلاویژ بە دکتر بختیار سجادی، دانشیار زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاە کردستان و عضو پیوسته گروه زبان شناسی و ادبیات کردی پژوهشکده کردستان شناسی اعطا می‌شود.

شورای عالی جشنواره بین‌المللی گلاویژ در سلیمانیه جایزه ویژه سالیانە خود را در سال ٢٠٢١ به دکتر بختیار سجادی، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان و عضو پیوسته گروه زبان شناسی و ادبیات کردی پژوهشکده کردستان شناسی، اهدا می‌کند. این جایزه - که هر سال به یک پژوهشگر اهدا می‌شود - امسال به نام پژوهشگر فقید کرد، عبدالخالق معروف نام‌گذاری شده است. جایزه مذکور به پاس خدمات و پژوهش‌های ارزندەی دکتر سجادی به جامعه علمی و روشنفکری کردستان در بخش ویژه بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی گلاویژ بە وی تقدیم می‌شود.

دکتر بختیار سجادی دانشیار زبان و ادبیات انگلیسی و مدیر مسئول تنها نشریه علمی مصوب انگلیسی‌زبان کشور در حوزه ادبیات و نقد ادبی است. وی عضو پیویسته گروه پژوهشی زبانشناسی و ادبیات کردی پژوهشکده کردستان شناسی و عامل موثر در کسب رتبه علمی "پژوهشنامه ادبیات کردی" است که تنها نشریه علمی مصوب کشور در حوزه ادبیات کردی است.

لازم به ذکر است جشنواره بین‌المللی ادبی «گلاویژ» از سال 1996 تا کنون هر سال با حضور ادیبان، شاعران، مترجمان و منتقدان ایرانی، کشورهای مختلف جهان و اقلیم کردستان عراق در بخش‌های رقابتی و غیر رقابتی، برپایی نمایشگاه هنرهای تجسمی و خارجی، نمایشگاه کتاب و مجلات مختلف ادبی در شهر سلیمانیه پایتخت فرهنگی و هنری اقلیم کردستان عراق برگزار می‌شود. در روز اختتامیه، برندگان بخش‌های مختلف رقابتی داستان، شعر و پژوهش و نیز جایزه ویژه هر دوره معرفی و تندیس جشنواره به آنها اهدا خواهد شد. امسال بیست و چهارمین فستیوال گلاویژ طی روزهای 25-27 ماه مه برگزار می‌شود.